Series

Vogels en Engelen

Het kleurrijk beeldverhaal van vogels en engelen is gebaseerd op het soefi verhaal van Attar. De vertaling en de nieuwe beelden van Peter Sis inspireerden mij om op reis gaan te gaan in mezelf om mezelf te vinden.

De samenspraak van vogels en engelen is een serie van 14 gefotografeerde collages, grotendeels gemaakt in Frankrijk in het inspirerende en door stilte omgeven Kluishuisje.

Bekijk

Zeeanemoon

De zeeanemoon serie heeft alles te maken met in en vooral uitademen. De kracht van ‘de gewichtloze’ .Tijdens dit werken kwam ik letterlijk in de diepzee terecht en in haar kleurrijke schoonheid en de elegantie die huist in de beweging van zeeplant, anemoon of vis. Het ademen is hier voor mij een mysterie. De souplesse kwam boven water toen ik mens en zeeplant/wezen ging samenbrengen, ik had een grote behoefte ze te laten samenkomen. Deze ontmoeting in beeld gaf mij een inkijkje in deze vorm van leven. Familie? Verlangen? Herkenning? Van gewichtloos naar tijdloos.Van tijdloos naar thuiskomen.

Bekijk

Medicine Chest

Kastjes die open en dicht kunnen, dat zijn de zogenaamde Medicine Chests. Sommige zijn gesloten, maar toch kan je via ruitjes naar binnen kijken. Aan deze Medicine Chests werk ik nu meer dan 10 jaar. In het begin was dat vooral met wol. Daarmee pakte ik ze in en bekleedde ze . Dit vanwege het voelend kijken, vanuit het hart. Want niet de ogen, maar het hart bepalen de kijkrichting.

Ik merk dat de kastjes altaartjes aan het worden zijn, noem het maar zielshuisjes.  Het mooie is dat – als je bijvoorbeeld niet in het bezit bent van een meditatieplek in je huis – je dit kastje kunt gebruiken voor je stiltemomenten. Ook in een praktijkruimte kun je zo’n kunstobject inzetten als positieve energiegeleider. Als Stiltepunt en als een Leeg centrum.

Ieder kastje is anders. Wel is het altijd opgebouwd uit de elementen hout, vuur, aarde, metaal en water. Ik maak een basis zielshuisje. Jij kunt daarna zelf de objecten verschuiven en de compositie bepalen. Wellicht verander je er niets aan en klopt het met de fase in je leven. Een bezoek aan het atelier is daarbij wel raadzaam. Dit om er rond te kijken en de verschillen te ervaren in de kastjes. En om te kijken naar de Medicine Chests in wording.

Bekijk

Bekijk mijn volledige portfolio

Bekijk